KUNJUNGAN HORMAT KE PEJABAT PRESIDEN PERBADANAN PUTRAJAYA HOLDING

23.12.2016

KUNJUNGAN HORMAT KE PEJABAT PRESIDEN PERBADANAN PUTRAJAYA HOLDING DATUK SERI HAJI HASHIM BIN HAJI ISMAIL OLEH YN PUTRAJAYA

DS Presiden memperkenalkan Dato’ Rahim Pengerusi YN Putrajaya dan AJK YN PUTRAJAYA .

Datuk Seri Hashim menyatakan keperluan adanya kerjasama antara Consultant dan Kontarkter dengan YARM untuk memberi pendidikan mengenai Rasuah. Masyarakat Putrajaya perlu diberi Keyakinan dan Kepercayaan agar cakap-cakap hanya Ikan Bilis sahaja di Tangkap dan Ikan Jerung Bebas adalah tidak Benar.

YARM bersedia untuk memberi sokongan Tenaga Kerja, Penceramah dan Sukarelawan dengan PPJ dalam memberikan Pendidikan Kempen Anti Rasuah.

Datuk Seri Hashim bersetuju untuk memberi sokongan dan kerjasama dengan YARM. PPJ akan memanggil YARM untuk memberi Ceramah, Taklimat atau Kuliah kepada kakitangan YARM atau mana-mana projek anjuran PPJ.

Datuk Hisham menekankan kepentingan untuk menujukkan contoh kepada masyarakat bahawa yang Memberi Rasuah juga ditangkap dan dikenakan Hukuman Berat. Pandangan negatif masyarakat terhadap SPRM harus dihakis dengan contoh atau penagkapan tanpa kira siapa iaitu samada Pemberi dan Penerima harus di laksanakan dan dipaprkan.

Pendidikan Bahaya Rasuah secara agresif perlu ada. Kerana dengan pendidikan sahaja dapat merubah pendirian dan pemikiran masyarakat dan individu betapa bahayanya Rasuah.

Datuk Hsahim mencadangkan pembelajaran dari negara luar bagaimana negara-negara luar seperti Singapura dan Amerika memerangi Rasuah. Pendekatan yang lebih harmoni dan mesra rakyat perlu di gerakkan. Kerjasama dari Penceramah-Penceramah Agama adalah perlu dan sangat diharapkan kerana RASUAH DILAKNATI oleh semua agama. Sumbangan dari Penceramah dan Pendidik Agama dalam memberi keyakinan perlu diperluaskan.

PROGRAM PPJ BERSAMA YARM

PERBADANAN PUTRAJAYA
1. Pertemuan Dgn Kakitangan PPJ Dua Bulan Sekali
2. Program bertemu Business Partner PPJ

YARM
1. Bantuan PPJ memberi ruangan pejabat untuk YARM
2. Tenaga Kerja Penceramah yang berpengalaman dari Bekas Pegawai SPRM, Bekas Pegawai Pendakwa Raya, Bekas Pegawai Media dan lain-lain
3. Menjemput YARM menyertai Event-event anjuran PPJ
4. Memberi YARM Kemudahan Penggunaan Fasiliti di Putrajaya
5. Pogram Bersama PPJ & YARM
6. Mana-Mana Ruang Publisiti

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.