Training of Trainers

Training of Trainers’ pada 11 MAC 2017 (SABTU)

PEMBUKA BICARA

DATO SERI ZAKARIA JAAFAR, PRESEDEN YARM

AMANAH DAN INTEGRITI ada dalam diri kita. Untuk memperbaiki orang lain kita harus dulu Cermin Diri Kita sendiri. YARM berperanan MENDIDIK MASYARKAT betapa Hina nya Rasuah, Betapa Jijik Nya Rasuah, berapa Rasuah itu menghancurkan Negara. Dan ia dilaknati oleh ALLAH SWT.

Kita harus bersikap Telus dan Jujur apabila kita turun ke padang bertemu masyarkat. Menjalankan tugas YARM bukanlah untuk membangga diri atau berkuasa. YARM tidak mempunyai kuasa Menangkap atau Menahan. YARM hanya berkuasa untuk MENDIDIK memberi KESEDARAN, PENGETAHUAN DAN MENGAJAIK MASYARKAT BERSAMA-SAMA MEMERANGI RASUAH.

RASUAH ADALAH BAPAK DAN IBU SEGALA JENAYAH DAN BOLEH MENGHANCURKAN NEGARA. MEMECAH BELAHKAN MASYSRAKAT. MENGHANHCURKAN KELUARGA.

YARM bekerja dengan sesiapa sahaja. Tidak kira latarbelakang, politik, bangsa dan agama.

MATALAMAT YARM HANYA SATU IAITU MENDIDIK MASYARAKAT SUPAYA BERSAMA-SAMA MEMERANGI RASUAH DAN BERSAMA-SAMA SPRM MENJAYAKAN PROGRAM PENDIDIKAN BENCI RASUAH.

Jangan kita menghkhianati Amanah dan Kepercayaan yang telah diberikan kepada kita untuk kepentingan diri. Buat apa yang kita boleh buat. Jangan buat apa yang kita tidak boleh buat. Dengan fahaman begini kita boleh menjalankan tanggungjawan dengan Telus dan Ikhlas tanpa meminta atau menunggua apa-apa bantuan. Hanya pada ALLAH SWT kita mohon Rahmat dan Restu NYA.

YARM tidak menjanjikan pangkat atau kewangan untuk khidmat masyarakat ini. Hanya keikhlasan dan terimakasih kerana sudi bersama YARM untuk menjalankan tugas yang murni ini. Hanya ALLAH SWT sahaja yang dapat membalas nya.

JANGAN SENTUH YANG HARAM.

BERSATU BERSAMA YARM MENENTANG PERBUATAN MUNGKAR.

BENCI RASUAH

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *